Monday, 28 November 2011

p.i.c.o.m.s.

PICOMS stand for Pusrawi International College Of Medical Science.. megah tak name die?megah beb wa cakap sama lu.. =p lecturer kat sane lagi megah.. educated n full of experience << macam mane eje ha? (btul x aku eje?) gasak lah...haha.. rindu kott dengan picoms.. opppssss..b4 aku terus meleret.. f.y.i picoms ni tempat aku study nursing b4 aku masuk nursing under goverment ni.. kire tambah tolak bahagi darab tuh aku masuk private college dulu baru dapat goverment..habis gaklah 1 sem aku kat picoms..haaa.. mule2first time masuk picoms memang ketor2 patella << medical term wehhhh.. hahaha..walaupun jarak rumah kau dgn picom only take xsampai 45min..tapi still semangat waja aku bangun pepagi nak p kolej..yg menghantar aku 2 kereta beb! gile tak gile?haha time tuh dah habis segala mak bapak anak cucu cicit taklimat..kene lah p hostel kat Kg. Baru <<tengah2 kota wehh...haiiissshhh.. then diorang naik bus kolej,,aku naik kete je..haha sbb ayah aku kan GPS dalam family aku..satu KL ni die tahu jalan..haha<< angkuh2..
first kawan aku jumpa kat tempat pendaftaran : bella
budak ni best..snap pix kat makmal patologi.. sedap2 je suh staff kat situ snap kan pix (p situ anta specimen + usha mamat practical yg kiut..hahaha)
next..pas aku jumpe bella ni.aku jumpe lak : munirah a.k.a budak kecik
budak ni pakai baju kurung hitam putih+selendang time tuh..haha dok sebelah aku time isi borang.. then tetibe ade mamat dok diri sebelah die..ingatkan mamat tuh nak ngorat die..tapi mamt tuh abang die daaa..hahahampehh..
pastu pegilah aku ke hostel plak..aku jumpelahh dengan roomate aku : nurmin
besties aku la..dah roomate kott..haha dak ni,adik die ex ank murid kakak aku..haha  gile dak ni..kalau korang jumpe die,cepat2 lari tau,..haha
next..kawan2 yang aku jumpe selepas2nye : 


malas nak rotate..tapi besties+gilecamera

wanie! aku suke kawan dgn die..haha byk bagi aku nasihat..aku pernah g rumah die kat kemaman..best bohh..

jahat kitorang ni..kat ward leh snap2 pix lagi

semat tak aku pakai uniform??

budak rumah jiran sebelah A1..haha riuh rendah tau x diorang ni..

kan best kalau ade someone bagi bunge nikat aku..=p

walaupun die xsuke aku pgl die kakak..aku tetap gak dengki die pgl die kakak..padahal 1 tahun je beze kott..haha..

keje aku asek betul tudung + dgr lagu

budak2 bilik A2..=)


sedang tunggu bus << last day sedihh

hari last aku kat picoms nak naik bus..huhu

besties

haa..ni 2 ekor kumbang dalam group aku..haha sorang suke dengki aku..sorang gile korea.. gile bdk due orang ni.. tapi best lah boleh gilalalala dgn diorang..=)
ni ex ketua kelas aku..pemalu gile bdk ni..aku slalu dengki die...haaha die slalu terkejut time aku dengki die..haha

my smile for januari 2011student of picoms
kawan2..aku buat entry ni sbb aku rindu korang..sape2 yang takde dalam pix yang aku tarok ni..jgn la sedih..aku just x dapat pix korang..huhu.. ape pon thankks berat kawan2 sebab kenal n terima aku sebagai kawan korang..thankkss sebab korang faham aku macam mane..thankks sangat2.. hope relationship kite semua kekal sampai bile2 okay.. farewell lunch yang korang wat time last day aku tuh..sungguh bermakne wehh..=) aku takkan lupe..aku doakan kite semua dapat lulus exam n jadi jururawat yang baik n dapat kerja cepat2 ye korang.. ok lahh..chiiaaawww..assalammualaikum..

p/s : this entry for >> january 2011 student of picoms..

3 comments:

  1. kg baru 2 jauh x dari picoms.. lg satu senang x dpt bus kalau nk ke pudu raye

    ReplyDelete
  2. Macam mana u boleh masuk goverment? you dah keja or still study?

    ReplyDelete
  3. Kalau dh masok boleh x kuar blik kalau dpat tawaran lain?

    ReplyDelete