Wednesday, 8 February 2012

insane

bhahahaiishhh.. 
tadi ade idea nak post .. 
tapi sekarang blank babe.. bhaha... 


satu pesanan .. 

#JANGAN senang sangat nak melangkah.. =)

~2 minutes later~
nak pesan lagi boleh??
*muka mengharap*

#PLEASE aware to your surrounding


~2minutes later~
*silent*
*wink..wink*
*hmmmm...hmmmmm..hmmmmmmmmmmm*


~3 minutes later~
nak tambah lagi 1 pesanan boleh?

#JANGAN over ;p

 ~seminit pastuh~

dah2 duduk diam2 dibah.. 
takde idea buat care takde idea..
p tido..
tutup mulut
tutup mate! 

*sleeping*


p/s : sorry lah babe sekalian.. idea hilang sebab takde mood.. tetiba takde mood.. but..makesure kamu..kamu..kamu..dan kamu..yes kamu yang sedang bace post ni..*mmg followers aku 5juta pon* 
pastikan kamu semua ingat pesanan saye ye?
haha..baiklah..sekarang aku boleh tido..
assalammualaikum.. chiawww...

Sunday, 5 February 2012

ade orang suruh update

bhahaha.. *okay fine*
..hahahaha..*ok stop*
..wakakakak..*woi2 stop la woi*... 


jap ag aku update aku post kat fb n twitter kenn..
bdk yang suh aku update tuh mesti die tgah bace skarang 
p/s : hai awk.. =)

okay2 dah! siyes siket boleh tak dibah??
*tutup mulot*


story begin : 
haii ..assalammualaikum
 kemalasan yang melampau ditokok tambah lagi dengan kebusyan yang menterjah diri membuatkan aku jarang update.. sorry yea kengkawan.. 
*hulur gula2 seposen dua*

ehem..ehem.. harini aku ak bercakap pasal ini *sila scroll dibawah*

dia
pade yang pempuan sila bayangkan question mark tuh kat muka laki tuh *ok gelak sekarang sebab ia lawak*

haha..siape dia tuh?haha aku pon tak tahu.. yang aku tahu dia tuh adelah seseorang..
maybe or may not be mine
JODOH itu RAHSIA ALLAH..
yes..yes..and yes.. no doubth

 so
 jangan risau lah kalau kau berseorang 
*sebab sebenarnya kau ada Allah*
jangan risau kalau kau tak jumpa cinta kau lagi
*risaulah andai kau tak jumpa Cinta Allah*

Allah dah tetapkan yang terbaik..
mencari jodoh tak semestinya perlu berCOUPLE
tak salah mencari..
aku tak tolak fitrah manusia 
*rase minat/crush/whatever*
but..let it be on the right way
aku tak sempurna..
aku pon sedang tercari-cari
aku sedang mengawal hati aku..
kawal hati untuk tidak mencintai seseorang melebihi cinta aku padaNya

pada yang sedang berkapel..
aku tak larang dan aku tak suruh..
siapa aku untuk buatkan keputusan untuk korang..
take note : 

macam mane pon kite jage hubungan tuh..kalau Allah cakap bukan jodoh kite..tetap bukan.. 

kalau belum tiba masanya..
Bersabarlah..
okay? =)
  
pesanan :
pada si "dia"
aku tunggu sampai waktunya
inshaAllah

bimbing aku kedalam redha Allah

'HARAM jika jadikan wanita itu kekasih jika tiada niat untuk menikahinya"

assalammualaikum 
chiawww..


p/s : nak kongsi vd nih.. =)

video

p/s lagi :
 'jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia mencintai dia'
'jangan buat wanita tu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia'
'jangan memeberi wanita harapan kalau anda tidak pasti'

diatas aku ambil dari twitter Ustaz Azhar Idrus @kataustazazhar
 fikir-fikirkan ye..